Društvo

Koje se investicije planiraju u školama u narednom periodu?

Foto:S.Lisac
Počele su pripreme za investicije planirane za naredni period za predškolske ustanove, osnovne i srednje škole za školsku 2022./23. godinu. Izdvojeno je skoro 67 miliona dinara za investicije koje planiraju škole u Požarevcu i Kostolcu.

Kao što je Boom 93 već pisao predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ kupuje nameštaj i krevetiće za oko 4 miliona dinara, a za vrtić Majski cvet u Kostolcu izdvojeno je nešto više od 8 miliona dinara za popločavanje, ozelenjavanje, kao i za mobilijare i nadzor.

Za sanaciju plafona, dela krova i sale za fizičko u osnovnoj školi Dositej Obradović izdvojiće se  preko 4 miliona dinara, a OŠ „Vuk Karadžić“ će za 1,3 miliona dinara adaptirati atrijum.

U  OŠ „Desanka Maksimović“ u planu je sanacija delova objekata i radovi na odvodonjavanju atmosferskih i površinskih voda, te je izvojeno skoro 7 miliona dinara.

OŠ„Sveti vladika Nikolaj“ u Bradarcu će za oko milion dinara sanirati školsku ogradu, a  OŠ „Kralj Aleksandar I“ planira rekonstrukciju, sanaciju, adaptaciju i dogradnju postojeće hidrantske mreže za oko 2,5 miliona dinara.

Rekonstrukcija električne instalacije i telekomunikacionih instalacija i radovi na unutrašnjosti škole planira se u  OŠ „Jovan Cvijić“ u Starom Kostolcu, a to će koštati  4.3 miliona dinara.

Srednja Ekonomska škola radiće zamenu stolarije na fiskulturnoj sali i toaletima, kao i izradu nadstrešnica i okapnica na novoj školskoj zgradi sa popločavanjem stepeništa za skoro 6,5 miliona dinara,  a za srednju Muzičku školu izdvojeno je 4.3 milliona dinara, između ostalog i za rekonstrukciju betonskog zida dvorišta škole i adaptaciju bine ove škole.

Medicinska škola će adaptirati hodnik, kabinet i urediti novu laboratoriju i kancelariju i to će koštati oko 8 miliona dinara, dok će Tehnička škola u Kostolcu zameniti stolariju, a za to je  izdvojeno 3.1 miliona dinara.  Poljoprivredna škola rekonstruisaće krov za nešto više od 12 miliona dinara.

Grad Požarevac je za investicije u nekadašnjoj Visokoj tehničkoj školi odnosno Akademiji tehničkih strukovnih studija izdvojio 4.2 miliona dinara. Za ove i druge investicije kao i za redovno finansiranje obrazovnih ustanova na teritoriji Grada Požarevca se izdvaja 16 % od ukupnog gradskog budžeta, naveo je gradonačelnik Saša Pavlović na svom FB profilu.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend