Društvo

Protest u Kličevcu zbog izgradnje regionalne deponije planiran je u nedelju, 10. jula

pixabay/ilustracija
Prema najavama, meštani Kličevca i okolnih sela u nedelju 10. jula organizovaće protest na njivama na kojima Grad Požarevac planira da izgradi regionalnu deponiju.

Nakon što je na sednici Skupštine Grada Požarevca doneta  odluka o izradi druge izmene i dopune Prostornog plana grada Požarevca u delu koji se odnosi na određivanje lokacije za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom u ataru sela Kličevac, meštani ovog i okolnih sela najavili su protest za nedelju, 10. jul.

„Meštani Kličevca, Kurjača, Rečice, Bubušinca, Bradarca, Majilovca i drugih okolnih sela izaći će u nedelju 10. jula u 10 časova, sa svojim traktorima i poljoprivrednom mehanizacijom, na plodne njive koje Gradska skupština želi da pretvori u regionalnu deponiju smeća.Time će iskazati nezadovoljstvo odlukom Gradske skupštine o izmeni Prostornog plana”, navodi se u saopštenju Udruženja “Kličevački idol”.

Povodom protesta, Boom 93 pitao je gradonačelnika za komentar, na šta je on , između ostalog rekao da meštani ovih sela mogu da protestuju, jer imaju pravo na to.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Baš me zanima ko je pobedio na izborima u tim selima, trebali ste ranije da razmišljate, problem je ovde što ne postajete milioneri i sto ne dobijate radna mesta kao kada vam Eps uzima zemljište

%d bloggers like this:
Send this to a friend