Društvo

Za projekte kulturno-umetničkih društava iz budžeta izdvojeno 4.000.000 dinara

Foto: Pixabay/Ilustracija
Gradska uprava Požarevac raspisala je konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa umetničkih društava sa teritorije grada.

Pravo učešća na Konkursu imaju kulturno-umetnička društva koja su registrovana i čije je sedište na području Grada Požarevca, a koja u okviru svojih programa neguju kulturni identitet Požarevca, kao i naroda odnosno narodnosti kojoj pripada. Konkurs se ne odnosi na društva sa teritorije Gradske opštine Kostolac.

Kako se navodi u konkursu, kulturno-umetnička društva mogu da konkurišu za finansiranje ili sufinansiranje troškova koji se odnose na: prevoz autobusom radi učešća na manifestacijama u zemlji i inostranstvu, nabavku delova ili kompleta narodne nošnje neophodnih za delatnost kulturno-umetničkih društava koja neguju tradicionalno narodno stvaralaštvo, nabavku audio opreme i troškove koreografije.

Grad je za ovaj konkurs iz budžeta izdvojio 4.000.000 dinara, a rok za dostavljanje prijava je 30 dana od dana objavljivanja Konkursa u lokalnom listu „Reč naroda.“

Više informacija možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend