Kultura

Poznat program glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“

Posle dve godine pauze zbog pandemije koronavirusa ove godine će se početkom aprila održati 26. po redu glumačke svečanosti Milivoje Živanović.

Centar za kulturu Požarevac je objavio program predstojećih svečanosti.

Glumačke svečanosti će u ponedeljak 4. aprila otvoriti Jugoslovensko dramsko pozorište predstavom „Široka zemlja“ u režiji Marka Manojlovića. U  utorak 5. aprila pozorište Madlenianum iz Beograda će odigrati predstavu „Gospođica Julija“ u režiji Harisa Pašovića.

Baner Boom93 Android aplikacija

U sredu 6. aprila odigraće se predstava „Vuci i ovce“ Beogradskog dramskog pozorišta“ u režiji Egona Savina, dok će u četvrtak 7. aprila predstavu „Pristanak“ odigrati Atelje 212. Režiju ove predstave potpisuje Nebojša Bradić.

Beogradsko dramsko pozorište će u petak 8. aprila odigrati predstavu „Cement Beograd“ u režiji Sebastijana Horvata, dok će poslednjeg takmičarskog dana u subotu  9. aprila nastupiti Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada koje će odigrati predstavu „Golmanov strah od penala“ u režiji Ane Đorđević.

Poslednjeg dana festivala u nedelju 10. aprila, u čast pobednika, biće odigrana predstava „Berači snova“ Zvezdare teatra iz Beograda. Predstavu je režirao Božidar Đurović.

Početak svih predstava je zakazan za 20 časova i one će biti odigrane u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac.

Podsetimo da je selektor ovogodišnjih svečanosti bio Nikita Milivojević.