Kultura

Sonja Isailović pobednica večeri na Viminacium festu, na redu predstava „Jugoslavija moja domovina“

Foto: CZK Požarevac/Bojan Nikolić

Foto: CZK Požarevac/Bojan Nikolić

Prve takmičarske večeri na Viminacium festu odigrana je predstava „Kod večite slavine“ Srpskog narodnog pozorište iz Novog Sada.

Prema propozicijama svake večeri žiri pubilike bira glumca večeri dok će stručni žiri izabrati najbolju predstavu i glumca ovogodišnjeg festivala. Stručni žiri čine Lepomir Ivković, dramski umetnik, Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar i Miloš Latinović, direktor Bitef teatra.

Žiri publike čine glumci amaterskog pozorišta Milivoje Živanović iz Požarevca. Ovogodišnji sastavi žirija je Marija Vajner, Jelena Trifunović Ilić i Zoran Živković.

Žiri publike je za  glumicu prve takmičarske večeri proglasila Sonju Isailović koja je tumačila uloge Magdalene i Smilje.

Podsetimo da su glavne nagrade festivala „Viminacium maximus“ za najbolju predstavu i „Zlatna fibula“ za najboljeg glumca.

Večeras predstava „Jugoslavija moja domovina“

Večeras će se publici u arheološkom parku Viminacium predstaviti glumci Gledališta Koper-Teatro Capodistria iz Kopra i Pozorišta iz Prijedora koji će odigrati predstavu „Jugoslavija je moja domovina“.

Autor teksta predstava je Goran Vojinović, dok je režiju potpisuje Marko Misirača.

Sve predstave biće izvedene sa početkom u 21h, a svi zainteresovani mogu kupiti karte na biletarnici Centra za kulturu, po ceni od 500 dinara. Cena obuhvata i autobuski prevoz od Požarevca do Viminaciuma, a polazak će biti organizovan svake festivalske večeri u 20 časova ispred hotela “Dunav”.,