Film

Novi „Avatar” osvaja srca publike

Youtube screenshot/MegaComFilm

Youtube screenshot/MegaComFilm

Sigurno najočekivaniji filmski spektakl protekle decenije je nastavak, sada već kultnog ostvarenja Džejmsa Kameruna, „Avatara”. Film „Avatar: Put vode” je konačno stigao, kako u svetske, tako i u domaće bioskope.

Film koji obiluje efektima, vodom, vatrom i emocijom konačno je ugledao svetlost dana, za šta je i bilo krajnje vreme. Pet godina je Kamerun stvarao ovo delo koje mu je ujedno i prvi film nakon prvog „Avatara” iz 2009. godine. Smešten više od deceniju kasnije od događaja iz prvog dela, „Put vode” počinje pričanje priče o Džejku Saliju, Nejtiri i njihovoj porodici sa problemima koji ih prate. Borba za opstanak u svetu Na’vija je sada teža nego ikada. Duhovi prošlosti se vraćaju, a Džejk svoju porodicu vodi na grupu ostrva na kojoj se upoznaje sa klanom Metkajina i njihovim vođom. Omatikaje će morati da nauče nove veštine i saznaju šta je „put vode” da bi preživeli u novom ratu sa „nebeskim ljudima”.

Emotivniji nego ikada i u trajanju od tri sata i petnaest minuta, „Avatar 2” poprimio je pohvale kritičara i velikom brzinom penje se na listu najboljih filmova godine, i dobija status vrhunskog remek-dela, koje je Kamerun svojom genijalnošću do detalja isplanirao.

„Put vode” će osvojiti vaša srca, nateraće vas na razmišljanje o porodici i izmamiti vam suze, koje će biti samo potvrda o veličini i značajnosti ovog klasika za prošlost, ali i za budućnost svetske kinematografije.

Piše: Dušan Cvejić