Film

Objavljen novi pogled na Matriks 4

Youtube screenshot

Youtube screenshot

“Warner Bros” je objavio još jedan zagonetan novi pogled na povratak Lane Vačovski legendarnoj sagi o Matriksu, i iako u njoj nema mnogo novih snimaka, novi pregled na film je fascinantan i pametno stilski način da se povuku paralele sa priče koje su došle pre toga.

Novi trejler za “Matrix Resurrections” manje govori o tome šta možemo da očekujemo od povratka u sajber prostor Matriksa, a više o tome šta znači to da sve izgleda tako poznato… sa samo malom razlikom.

Baner Boom93 Android aplikacijaOh, i Kijanu Rivs zuri u mačku… opet.

Na stranu poznate sajber mačke, to je prilično glatka i intrigantna sitnica. Preplitanje momenata iz novog filma sa sličnim sekvencama iz prva tri filma ne poziva samo na stilske paralele između “Resurrections” i njegovih prethodnika, već nudi i fascinantno narativno pitanje.

S dobrim razlogom je naslovljen “Deja Vu”, jer je trejler naglašen moduliranim, ponavljajućim redom poznatog dijaloga iz Triniti Keri En-Mos preuzetog iz originalnog filma: “Deja vu je obično kvar u Matriksu. To se dešava kada nešto promene”, prenosi Gizmodo.

Nazad u originalnom Matriksu, Triniti je objašnjavala Niu da je crna mačka koju je video kako prolazi pored njih u hotelu Lafajet bio pokazatelj da se šifra samog Matriksa ponovo ispisuje oko njih, što ukazuje da su agenti prisutni.

Ali izvlačenje za upotrebu ovde u “Resurrections” , posebno pošto smo pozvani da iskoristimo sve ove trenutke bliskosti u sva četiri filma, zapitamo se koliko se od onoga što ćemo videti u sledećem filmu oslanjati na to da smo u stanju da odaberemo trenutke i ideje koje smo ranije videli i šta znači da se ponovo igraju u Matriksu sve ove godine kasnije.

Na kraju krajeva, Lana Vačovski zaista želi da gledamo dalje od površine ogledala koje se reflektuje na nas.

Koliko duboko ide zečja rupa?