Društvo

Vesti koje su obeležile prethodnu nedelju

Ukoliko ste propustili neke od vesti o kojima je pisala redakcija Boom 93, u nastavku možete pogledati najčitanije prethodne nedelje.

Nova parkirališta u gradu: Uvodi se naplata parkiranja na Pionirskom trgu

FOTO: Boom93
FOTO: Boom93/N.Stojićević

Na sednici Gradskog veća Grada Požarevca doneto je Rešenje kojim se usvaja izmena i dopuna Rešenja o utvrđivanju opštih, posebnih i blokovskih parkirališta. Na osnovu ovog Rešenja, određene ulice u gradu koje su do sada bile u okviru Zone II, biće preimenovane u Zonu I, dok će se nove ulice naći u okviru Zone II.

Najbolji glumci i glumice predstava na 16. Smotri dramskih amatera „Živka Matić“ - prvi deo (FOTO+VIDEO)

FOTO: Boom93/S.Lisac

Završene su tri festivalske večeri 16. Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“. Žiri svake večeri proglašava najbolju glumicu i najboljeg glumca predstave, koji će ući u konkurenciju za najboljeg glumca i glumicu festivala. Sa dobitnicima priznanja nakon svake predstave razgovarali smo o značaju nagrade, predstavama i likovima koje su tumačili, kao i o amaterskoj pozorišnoj umetnosti.

Novi mamograf u Požarevcu do kraja nedelje

FOTO: Boom93/N.Stojićević
FOTO: Boom93/N.Stojićević

Novi mamograf koji je Ministarstvo zdravlja nabavilo za Dom zdravlja u Požarevcu biće isporučen ovog zdravstvenoj ustanovi do kraja nedelje, potvrdio je za Boom93 direktor Dejan Milenković.

Od Medicinske škole do klinike u Beču uz trud, odricanje i rad: Milica je medicinska sestra, a ovo je njena priča

Caption

 

Nakon završenog pripravničkog staža, podnosila sam prijave za posao kako u Opštoj bolnici, tako i u Domu zdravlja. Odgovora ni poziva nije bilo, diploma je bila okačena na zidu, a radna knjižica na birou. Ovako za Boom93 počinje priču Milica Mitrović, koja već dve godine živi i radi u Beču.

Najbolji glumci i glumice predstava na 16. Smotri dramskih amatera „Živka Matić“ - drugi deo (FOTO+VIDEO)

Izvedeno je pet takmičarskih predstava 16. Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“. Žiri svake večeri proglašava najbolju glumicu i najboljeg glumca predstave, koji će ući u konkurenciju za najboljeg glumca i glumicu festivala. Sa dobitnicima priznanja nakon svake predstave razgovarali smo o značaju nagrade, predstavama i likovima koje su tumačili, kao i o amaterskoj pozorišnoj umetnosti.

Skupština usvojila odluku: Srednjoškolcima u gradu po 10.000 dinara

Foto: T.Spasojević

Odbornici požarevačke Skupštine usvojili su danas na vanrednoj sednici na čijem je dnevnom redu bila samo jedna tačka, odluku o isplati jednokratne novčane pomoći učenicima svih srednjih škola koje se nalaze na teritoriji Grada Požarevca.

Zatvoren centar grada: Konačno postavljanje kandelaberske rasvete

Centralna gradska ulica i kružni tok zatvoreni su za saobraćaj zbog postavljanja kandelaberske rasvete.

Grad Požarevac traži usluge ličnog pratioca za decu sa smetnjama u razvoju

FOTO: A. Stepanović
Caption

Raspisana je javna nabavka za socijalnu uslugu odnosno dnevnu uslugu ličnog pratioca deteta sa prebivalištem na teritoriji Grada Požarevca. Usluga je namenjena deci do 18. godine starosti sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, sa teritorije Grada Požarevca, koja su uključena u vaspitno-obrazovni proces drugog i trećeg stepena podrške.

Volić: Iz haosa pravimo novi haos koji nazivamo red (VIDEO)

Foto: S.Lisac
Caption

Žiri 16. Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja “Živka Matić” činili su predsednik žirija Aleksandar Volić, reditelj i dramski pedagog iz Beograda, i članovi Violeta Marković, predsednica Udruženja likovnih umetnika Srbije i viši muzejski vodič u Galeriji „Milena Pavlović Barili“, i Ljiljana Panić, profesorka u Beogradu. Sa Aleksandrom Volićem razgovarali smo o utiscima nakon odgledanih predstava, kriterijumima kojima se žiri vodio pri izboru najboljeg glumca, glumice i predstave, kao i o savetima za dalje unapređenje festivala.

Sudar dva vozila kod Ljubičeva

FOTO: Boom93/R. Momirović
Caption

U petak, 1. decembra, kod naselja Ljubičevo dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, potvrđeno je za Boom 93 iz Policijske uprave Požarevac.

Zvezde novog doba: Uticaj influensera na mlade

Foto/Ilustracija pixabay društvene mreže
Caption

Ono što su za starije generacije bile pop zvezde poput Madone, Majkla Džeksona i mnogih drugih, za generacjiu Z to su influenseri. Međutim, često se postavlja pitanje kog je kvaliteta sadržaj koji proizvode, odnosno koje vrednosti i koje informacije influenseri plasiraju i kako sve to utiče na medijsku pismenost mladih.