Društvo

Najvažnije vesti koje ste propustili prethodne nedelje

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Ukoliko ste propustili neke od najvažnijih informacija koje se tiču Grada Požarevca, možete da pogledate vesti koje su obeležile nedelju za nama.

Bronzani momci iz Kostolca: Kako su mladi sportisti osvojili treće mesto u futsalu (VIDEO)

FOTO: A. Stepanović

Ekipa futsalera Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ iz Kostolca nedavno je na Svetskom školskom prvenstvu osvojila treće mesto i u svoju školu donela bronzanu medalju.

 

Cicmilović: Entuzijazam, energija i ljubav koju su amaterski glumci uložili u pozorište nemaju cenu
 

Predstava „Iza božjih leđa“ Opštinskog amaterskog pozorišta “Branislav Nušić” iz Malog Crnića najbolja je predstava 16. Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“. Reditelj predstave je Dejan Cicmilović, glumac, pozorišni reditelj i univerzitetski profesor. Sa Cicmilovićem smo razgovarali o samoj predstavi, njegovoj saradnji sa amaterskim pozorištima iz Požarevca i Malog Crnića, kao i o položaju amaterske pozorišne umetnosti.

Stavovi mladih o rijaliti programu: “Nešto što ne sme da se dešava na ulici dešava se na rijalitiju“
 ilustracija: Pixabay

    Rijaliti programi dugogodišnja su tema kada je medijska scena u Srbiji u pitanju. Oni obiluju nasilnim, a neretko i pornografskim sadržajima. Često se dovodi u pitanje kredibilitet njihovih učesnika. Iako mladi gotovo i ne gledaju televiziju, isečci iz ovog televizijskog žanra objavljuju se na društvenim mrežama, bilo kroz popularne “mimove”, bilo kroz sadržaj koji objavljuju profili koje su kreirali fanovi učesnika rijalitija. Postavlja se pitanje kako ovakvi sadržaji utiču na mlade, odnosno koje im se vrednosti plasiraju, a koje osobe predstavljaju kao zvezde.

Kristina Stanojević o humanitarnoj tribini „Borba protiv nasilja – Put ka zdravijem društvu“
 

U utorak, 12. decembra, u 17 časova, u Maloj sali Centra za kulturu biće organizovana humanitarna tribina čija je tema „Borba protiv nasilja – Put ka zdravijem društvu“. Tribinu organizuje Udruženje „Hrabrija“. Sa Kristinom Stanojević, koja je osnovala ovo Udruženje, razgovarali smo o tribini i njenom humanitarnom karakteru, kao i o problemima sa kojima se suočavaju osobe koje trpe nasilje.

Bata Radovanović: Mislim da je jedina tajna da čovek voli to što radi
 

Jedan od ovogodišnjih dobitnika povelje kulture je mr Slavomir Bata Radovanović, vlasnik kluba KB u Požarevcu. Uručena mu je nagrada za doprinos razvoju i širenju kulture.

Povelje kulture dodeljene ovogodišnjim dobitnicima
 

Povelje kulture koje tradicionalno dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica, uručene su dobitnicima.

 

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen u Požarevcu
 

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je prigodnim programom u prostorijama Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih.