Moj grad

Vesti koje obeležile prethodnu sedmicu

Pogledajte najvažnije vesti redakcije Boom 93 koje ste možda propustili tokom nedelje.

Aktivisti sanirali deo Čačalice, ali je potrebno još mnogo toga

U prethodnom periodu ekološki aktivisti prefarbali su betonski deo mosta, kao i zid oko česme na Čačalici. Pre toga je širom spomen-parka postavljeno 20 panjeva za sedenje i 10 klupa. Stare klupe i panjevi postavljeni su pre više od 20 godina, u jako su lošem stanju i odavno im je potrebna zamena.

Za preventivne stomatološke preglede uglavnom zainteresovana starija populacija

Boom93/ načelnik stomatologije Doma zdravlja Požarevac

Prema informacijama koje smo dobili od dr Dejana Milenkovića, direktora Doma zdravlja, u ovoj ustanovi obavljeno je ukupno 54 preventivnih stomatoloških pregleda.

Od 1. januara kvantaška pijaca na novoj lokaciji

Foto: S.Lisac

Kvantaška pijaca koja je funkcionisala na parkingu preko puta Tržnog centra "Novi Dom" seli se na Pionirski trg u ulici Vuka Karadžića u vremenskom periodu od 21 do 7h.

Porast saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima u Požarevcu - Usvojena nova strategija bezbednosti saobraćaja

Foto; Boom 93/S. Lisac

U periodu od 2018. do 2020. godine, na putevima u gradu Požarevcu poginulo je 17 lica, a broj povređenih bio je visok. U svetlu ovih zabrinjavajućih statistika, Grad Požarevac je usvojio novu strategiju bezbednosti saobraćaja za period od 2024. do 2028. godine.

Vodovod dobio novog direktora

JKP "Vodovod i kanalizacija" danas je na sednici Skupštine Grada Požarevca dobilo novog v.d. direktora. Na ovo mesto većinom glasova odbornika izabran je Miloš Kukolj, dosadašnji izvršni direktor za opšte i korporativne poslove u ovom preduzeću.

Usvojena odluka: Poskupljuje grejanje

Foto: Envato elements

Cene grejanja u Požarevcu biće više od nove grejne sezone za oko 12%. Odluka o novom cenovniku Javnog preduzeća "Toplifikacija" je juče većinom glasova odbornika usvojena na sednici Skupštine grada.

Kako pravilno prijaviti nepokretnost i izbeći kazne?

Foto: Boom93/M.Veljković

Povodom sprovođenja kontrole nepokretnosti, istražili smo šta je tačno potrebno prilikom prijave i prenosa vlasništva nad nepokretnostima. Kontaktirali smo Lokalnu poresku administraciju (LPA) Požarevac i postavili nekoliko pitanja o rokovima, potrebnoj dokumentaciji, i procedurama prijave.

 

Osam nagrada Dramskom studiju na Međunarodnom festivalu dečjeg stvaralaštva

Na Međunarodnom festivalu dečjeg stvaralaštva "Moravski cvetić" Dramski studio Centra za kulturu učestvovao je sa predstavom "Ko je smestio vuku?" i osvojio je osam nagrada.

Ekipa Predškolske ustanove pripremila najukusniji ajvar

Ekipa Predškolske ustanove "Ljubica Vrebalov" ove godine je napravila najukusniji ajvar i osvojila prvo mesto po mišljenu žirija. One su se plasirale u finale takmičenja koje će biti održano u Beogradu.

Dobar odziv građana za humanitarnu akciju u Gradskom parku

U Gradskom parku juče je organizovana humanitarna akcija "Zajedno možemo sve".

Kada će krenuti tople probe?

Foto: Envato elements

Probe pred grejnu sezonu trebalo bi da krenu do kraja sledeće nedelje, saznaje Boom93 iz Javnog preduzeća "Toplifikacija". Zlatko Cvejić, izvršni direktor tehničkih poslova, razvoja i investicija u JP “Toplifikacija” kaže kako su građani obavešteni o punjenju postojećeg sistema. 

Pravda za politiku: Širenje saradnje među opozicionim strankama obnovilo bi poverenje građana

Tribina „Pravda za politiku“ okupila je aktiviste, političare i građane, kako bi razgovarali o trenutnom stanju političkog sistema u Srbiji i ulozi građana u društvenim promenama. Glavni cilj događaja bio je naglasiti važnost aktivnog učešća građana i jačanje političkih stranaka kao ključnih faktora u revitalizaciji političkog sistema.