Kultura

FEMUF: Koncert Kralja Čačka, filmovi „Mladost ludost““ i „Poslednja avantura kaktus bate“ u CZK Požarevac

FOTO: S.Lisac

FOTO: S.Lisac

U okviru 11. Festivala muzičkog filma (FEMUF) u Centru za kulturu Požarevac, od 12. do 15. decembra gledaoci će imati priliku da pogledaju 6 filmskih ostvarenja među kojima su „Mladost ludost“ i „Poslednja avantura kaktus bate“, dok će u četvrtak biti održan koncert Kralja Čačka.

Na otvaranju Festivala, u ponedeljak, 12. decembra od 19,30h biće održana promocija knjige „Poljski film u novom veku“ autora Gorana Jovanovića. Istog dana, od 20h biće emitovan film Hladni rat (Cold war) reditelja Pavela Pavlikovskog.

U utorak od 19,30h na repertoaru će biti igrani film „Annette“ reditelja Leosa Karaksa.

Sreda i četvrtak na Femufu su rezervisani za dokumentarne filmove „Mladost ludost“ i „Poslednja avantura kaktus bate“. Obe projekcije počinju od 19,30h.

U sredu od 20 sati biće prikazan i film „Liam Gallagher: As it was“, reditelja Čarlija Lajtinga i Gevina Ficdžeralda, dok će u četvrtak od 20 časova biti održan koncert Kralja Čačka.

Petog dana Festivala od 19,30hbiće održana tribina na kojoj će učestvovati Aleksandar S. janković, sa Fakulteta dramskih umetnosti, a od 20 časova posetioce očekuje dokumentarni film „The Beatles: Eight days a week“, reditelja Rona Hauarda.

Svi programi se održavaju u maloj sali Centra za kulturu Požarevac, a ulaz je slobodan.