Moj grad

Vesti koje su obeležile prethodnu nedelju

FOTO: Boom93

FOTO: Boom93

Ukoliko ste propustili neke od vesti o kojima je pisala redakcija Boom 93, u nastavku možete pogledati najčitanije prethodne nedelje.

Od četvrtka skuplje parkiranje u gradu

Foto: Boom93/MMVOd četvrtka 1. avgusta počeće primena izmenjenog cenovnika parkiranja u Požarevcu, najavljeno je iz JKP "Parking servis".

Rođena 21 beba za nedelju dana

ilustracija/pixabay

Od prethodnog ponedeljka do danas, rođena je 21 beba u Opštoj bolnici u Požarevcu.

Stavovi aktivista našeg kraja: Preduzećemo sve potrebne korake kako bi projekat Jadar bio obustavljen

Dok jedni vide potencijalnu ekonomsku korist i napredak, drugi upozoravaju na ekološke rizike i nedovoljnu transparentnost u procesu donošenja odluka za eksploataciju litijuma na teritoriji Srbije. Da li će Srbija postati globalni lider u proizvodnji litijuma ili će se suočiti sa ozbiljnim ekološkim problemima, ostaje da se vidi. Ekološki aktivisti, ali i stručnjaci, od početka se protive ovom projektu, smatrajući ga nepovratno štetnim za životnu sredinu.

Uklonjene polomljene grane nakon dvanaest dana

Drvo koje je pre dvanaest dana puklo u dvorištu zgrade u Ulici 15. oktobra uklonjeno je jutros.

Škola jahanja u Ljubičevu tokom cele godine (VIDEO)

Brojni sugrađani školu jahanja u Ergeli Ljubičevo vezuju za leto i lepo vreme. Kako bi saznali kada mogu svoju decu da upišu na treninge jahanja i kako škola funkcioniše, razgovarali smo sa Markom Brezjanovićem, trenerom.

Vojska se iselila iz Komande garnizona: Koji objekat im je grad obezbedio?

Foto:Boom93/N.Stojićevićzgrada Komande garnizonaZgrada Komande garnizona je ispražnjena, a vojska se preselila u drugi objekat, saznaje Boom93.

Ko će održavati javnu rasvetu

Foto; Boom 93/S. LisacNakon što je Republička komisija odbila zahtev za zaštitu prava koje podnele su firme “Gorionik” iz Salakovca i “MC Corona” iz Leštana, usledio je zaključenje ugovora za održavanje javne rasvete.

Voda za kupanje ispravna

FOTO: Boom93/Arhivska fotografijaVoda sa plaže Topoljar, prema poslednjoj mikrobiološkoj analizi, nalazi se na granici između II i III klase ekološkog statusa, što znači da je pogodna za kupanje. Analiza je izvršena 25. jula i preporučuje se kupanje i rekreacija uz obavezno tuširanje nakon kupanja.

Zašto su sve učestalija pucanja vodovodnih cevi po gradu?

Pucanje vodovodnih cevi i mokri kolovozi sve su učestalija slika na ulicama grada.

Problematična fasada u Čikošu

Na prostoru Čikoša nalazi se objekat koji predstavlja potencijalnu opasnost za građane. Iako se još uvek ne urušava, deluje kao da će svakog trenutka otpasti deo fasade.