Društvo

Vesti koje su obeležile prethodnu nedelju

Ukoliko ste propustili neke od vesti o kojima je pisala redakcija Boom 93, u nastavku možete pogledati najčitanije prethodne nedelje.

Publika pevala i plesala uz ritmove Kamernog orkestra iz Bitolja (FOTO+VIDEO)
 

Kamerni orkestar Bitolj iz Severne Makedonije priredio je sinoć spektakularan koncert u Centru za kulturu Požarevac. Publika je imala priliku da uživa u pop i rock hitovima osamdesetih i devedesetih, što je stvorilo nezaboravnu atmosferu u Velikoj sali Centra za kulturu.

Kontejneri za prikupljanje stakla na šest lokacija
 

U Požarevcu je Javno komunalno preduzeće "Komunalne službe" nedavno postavilo kontejnere za prikupljanje otpada od stakla.

Prethodnu nedelju obeležili dečaci
 

Foto; Pixabay/ilustracija
Foto; Pixabay/ilustracija

U porodilištu Opšte bolnice u Požarevcu prethodne nedelje rođeno je 14 beba.

Toplifikacija planira radove na širenju toplifikacione mreže
 

Foto: Boom93/M. Veljković/ilustracija
Caption

 

Raspisana je javna nabavka za mašinske i građevinske radove za toplopredajnu stanicu sa priključnim toplovodom na lokaciji Cane Babović.

Sređuje se Šećerana za vojsku
 

Foto: Boom93/Arhivska fotografija
Caption

 

U planu je uređenje radnih prostorija Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Požarevac.

Danas je Svetski dan prevencije samoubistva
 

FOTO: Ilustracija/Pixabay
FOTO: Ilustracija/Pixabay

 

Danas, 10. septembra, obeležava se Svetski dan prevencije samoubistva.

Građani Požarevca nepravilno koriste kontejnere za stakleni otpad: Bacaju sve osim stakla (FOTO)
 

Nedavno postavljene kontejnere za prikupljanje staklenog otpada u Požarevcu građani ne koriste kako je predviđeno. Umesto stakla u kontejnerima se nalaze različiti otpadni materijali, od plastike do papira, što može ozbiljno otežati proces reciklaže.

Beba Stanković: Ako je žena obrazovana i sposobna, diploma joj daje mesto koje joj pripada
 

FOTO: Privatna arhiva

 

Koliko je obrazovanje važno za ženu kako bi ona postala samostalna i uspešna u današnjem svetu? Na svom putu od bibliotekara u Narodnoj biblioteci u Požarevcu, a zatim od mesta direktorke u istoj, do mesta diplomiranog bibliotekara savetnika u Narodnoj biblioteci Srbije, savladala je brojne prepreke, ali pre svega ostala dosledna sebi i poslu koji voli, a to su pre svega knjige. O njenom putu kroz svet bibliotekarstva razgovarali smo sa Bebom Stanković, nekadašnjom direktorkom Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“.

Hoće li grad dobiti groblje za kućne ljubimce?
 

Foto: Pixabay ilustracija/Alexa
 

 

U Beogradu je početkom avgusta otvoreno prvo groblje za kućne ljubimce u Srbiji. Godine 2021. najavljivano je da se prvo groblje ove vrste planira u Požarevcu, u okviru Prihvatilišta za pse i mačke, ali ono još uvek nije izgrađeno. Direktora JKP “Komunalne službe” Marka Marjanovića pitali smo dokle se stiglo sa ovim planom.

Osnovnim školama u gradu najviše nedostaju nastavnici matematike
 Boom93/N.Stojićević

Osnovne škole u Srbiji se godinama suočavaju sa nedostatkom nastavnika matematike, fizike, hemije i informatike, a u sličnoj situaciji su i škole u gradu.