PROMO

Boom93 zabeležio preko 5,7 miliona pregleda: Ovo je lista 10 najčitanijih tekstova u 2022. godini

FOTO: R. Momirović/Boom93

FOTO: R. Momirović/Boom93

Sajt Boom93 je tokom 2022. godine zabeležio preko 5,7 miliona pregleda stranica što je za 62% više u odnosu na prethodnu godinu.

Trend rasta novih posetilaca Boom93 beleži se i tokom 2022. godine, tako da je prema analitici sajta zabeleženo 48% novih posetilaca. Vesti Boom93 se najviše čitaju u Srbiji, Nemačkoj, SAD, Austriji i Bosni.

Pregled video sadržaja Boom93 je takođe u porastu u odnosu na 2021. godinu, a najpopularniji video snimci u prethodnoj godini bili su vezani za proteste poljoprivrednika u februaru i junu, kao i video prilog sa sedmojulskog vašara i o korisnicima narodne kuhinje. Video prilog o Požarevljaninu Ivanu Naumoviću, profesoru fizičkog vaspitanja koji je postao viralan na društvenoj mreži Facebook sa preko 1,1 miliona pregleda i dalje beleži veliku popularnost na navedenoj društvenoj mreži.

Najčitaniji tekstovi na portalu Boom93 tokom 2022. godine:

 1. Tekst sa najviše pregleda u 2022. godini objavljen je u maju 2022 i odnosio se na sezonu letovanja, detaljnoj proceduri za izdavanje pasoša i prvi slobodan termin u PU Požarevac. Tekst “Počinje sezona letovanja: Ovo je detaljna procedura za izdavanje pasoša i prvi slobodni termini” pročitalo je 35.611 posetilaca sajta.
 2. Prethodnu godinu je svakako obeležio konstantan rast cena, a najviše cena ogreva, te se na drugom mestu po čitanosti nalazi tekst o trenutnim cenama ogreva u gradu Požarevcu „Ovo su trenutne cene ogreva u gradu: Koja vrsta grejanja će biti najisplativija ove zime?“ koji je zabeležio preko 24.000 čitanja na portalu Boom93.
 3. Veliku pažnju čitalaca tokom 2022. godine privukao je i tekst iz 2021. godine o radu u fabrici za obradu ribe u Vudriveru na Aljasci koji je opisao Ivan Naumović, profesor fizičkog vaspitanja iz Požarevca. Tekst pod nazivom „Kako izgleda život na Aljasci tokom radnog dana od 16 sati?“ prethodne godine imao je 21.933 čitanja.

  Foto: Boom93/M. Veljković
 4. Rezultati ankete na temu “Da li ste spremni za predstojeću zimu?“, koju je sproveo Boom93 tokom oktobra 2022. godine, a u okviru teksta „Građani: Svaka porodica da dobije vaučer od 300€ za kupovinu ogreva ili plaćanje računa za grejanje“ nalazi se među najčitanijim tekstovima na portalu sa 17.650 pregleda tokom prethodne godine.
 5. Tekst o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Požarevcu u maju 2022. godine u kojoj je jedno lice izgubilo život, takođe je privukao veliku pažnju čitalaca portala Boom93, a celokupan tekst možete pročitati OVDE.
 6. Krajem maja prošle godine izašla je preliminarna lista dece primljene u požarevačke vrtiće. Boom93 je objavio preliminarnu listu koja je najviše privukla pažnju roditelja koji su konkurisali za mesta za svoje mališane u gradskim vrtićima. Tekst pod nazivom „Izašla preliminarna lista primljene dece u vrtić: Pogledajte da li vam je dete na spisku?“ ima skoro 16.000 čitanja prethodne godine.
 7. Ćevabdžinica u Tržnom centru „Barili“ na Starom korzou izgorela je krajem oktobra prošle godine usled požara koji je izbio u ovom objektu, a tekst i fotografije možete pogledati u članku „Gorela ćevabdžinica, uviđaj u toku“ koji je pregledalo preko 13.000 ljudi.

  Foto: S.Lisac
 8. Svake godine, pa tako i ove, među najčitanijim tekstovima se nalaze i oni o Ljubičevskim konjičkim igrama. Tekst o promeni lokacije koncerta grupe Bijelo dugme u avgustu 2022 nalazi se na 9. mestu po čitanosti, a možete ga pronaći OVDE.

  Foto: Danijela Panić
 9. Još jedna vest iz hronike obeležila je prethodnu godinu i to tekst o uzroku saobraćajne nesreće koja se dogodila na zaobilaznici kod Požarevca. Celokupan tekst pod nazivom „Preticanje preko pune linije uzrok jučerašnje saobraćajne nesreće kod lučičke petlje“ možete pročitati na LINKU.
 10. Listu 10 najčitanijih tekstova na portalu Boom93 u 2022. godini zatvara tekst o zapošljavanju u JP Pošti. Naime, Pošta je u maju raspisala javni konkurs za zapošljavanje vozača, poštara, dostavljača i šalterskih radnika u Pošti Srbije, koji je stalno otvoren. Tekst sa nazivom „Počele prijave za posao u Pošti: Ovo je detaljan postupak prijave i šta nakon toga?“ zabeležio je preko 11.500 čitanja prethodne godine na portalu Boom93.

  FOTO: Boom93 / R.M.