Moj grad

Vesti koje su obeležile prethodnu nedelju

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Ukoliko ste propustili neke od vesti o kojima je pisala redakcija Boom 93, u nastavku možete pogledati najčitanije prethodne nedelje.

Poljoprivrednik za Boom93: Nakon žetve krećemo sa protesti

 

FOTO: S. Lisac
FOTO:S.LIsac

Predstavnici sedam uduženja poljoprivrednika saopštili su da će pokrenuti "opšti" protest na teritoriji cele zemlje nezadovoljni ispunjenjem zahteva i komunikacijom sa ministrom poljoprivrede Srbije Aleksandrom Martinovićem, potvrdio je za Boom93 Milan Marković, potpredsednik Udruženja "Stig".

Grad Požarevac kupuje pakete za novorođene bebe

Foto; Pixabay/ilustracija
FOTO: Ilustracija/Pixabay

Grad Požarevac preko javne nabavke 550 paketa za novorođene bebe. Procenjena vrednost nabavke je blizu 3 miliona dinara bez poreza.

„Antigona“ otvorila Viminacijum fest; Druga takmičarska predstava otkazana

FOTO: S.Lisac

Predstava „Antigona“ Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica, izvedena u Amfiteatru Arheološkog parka „Viminacijum“, otvorila je 6. Viminacijum fest.

Zlatan iz Agencije ,,Uspeh'' objašnjava šta ne smete nositi u Grčku (VIDEO)

on

U Grčku je zabranjen unos mesa, mleka i mlečnih proizvoda. To znači da na more u Grčku ne možete nositi viršle, šnicle, šunku, sir, mleko, jogurt, pavlaku... Takođe nije dozvoljeno nositi kuvana i pržena jela i kvarljive namirnice. O ovim pravilima razgovarali smo sa Zlatanom iz turističke Agencije "Uspeh", koji nam je dao korisne savete o tome šta sve nije dozvoljeno unositi, šta sve carinici mogu oduzeti, koje su preporuke za vožnju, koja dokumenta su potrebna, kao i koje su kazne za kršenje ovih pravila.

Odluka o dodeli nagrada i povelje Grada Požarevca

FOTO: Boom93/R. Momirović
Caption

Povodom Svete Trojice, praznika Grada Požarevca i slave Požarevca, Grad Požarevac dodeljuje nagrade i povelje o nagradi Grada Požarevca, u neto iznosu od po 58.540,00 dinara.

Koliko će vas koštati da se rashladite na bazenu u Zabeli?

Bazen u Zabeli biće otvoren u četvrtak 20. juna, saznaje Boom93. Bazen KPZ Zabela otvara se sutra od 10 sati, a radiće svakoga dana do 19h.

Koncert u centru grada povodom gradske slave

FOTO: J.Milenković

U nedelju, 23. juna, na trgu u centru Požarevca, povodom obeležavanja slave grada, Svete Trojice, održaće se muzički koncert.

Poljoprivrednik za Boom93: U četiri sela grad uništio 2.000 hektara pod zasadom (FOTO+VIDEO)

FOTO: Ivan Simić

Nakon nezapamćenog nevremena koje je prethodne nedelje pogodilo Braničevski okrug, kontaktirali smo poljoprivrednika Ivana Simića iz sela Makce čije su njive stradale u nevremenu.

Voda na plaži Topoljar ne preporučuje se za kupanje

FOTO: Boom93/Arhivska fotografija
Caption

Analize vode na plaži Topoljar u Kostolcu pokazale su da je mikrobiološki neispravna, a ista se ne preporučuje kupanje.

Mandati dodeljeni odbornicima, evo ko će sedeti u Skupštini grada

Foto: M.V.
Caption

Gradska izborna komisija objavila je izveštaj o izborima koji su sprovedeni 3. juna.

Prvi internacionalni festival savremenog plesa u Viminacijumu

Caption

U Arheološkom parku “Viminacijum”, u periodu od 24. do 26. juna, održaće se prvi internacionalni festival savremenog plesa “Dancing Histories: Removing Borders (Pomeranje granica)”.

Delovi grada bez vode: Šta kažu nadležni?

Caption

U sredu uveče u Partizanskoj ulici došlo je do pucanja pucanja na glavnom kolektoru i priključku iz kog se snabdeva Sportski centar.

Obišli smo buvljak: Šta kažu prodavci? (VIDEO)

Caption

Buvljak je mesto koje okuplja veliki broj ljudi – od ljubitelja antikvarnih stvari, pa do onih koji, zbog sve većih poskupljenja, na svaki način žele da uštede.

Zašto bazen još uvek nije počeo sa radom? (VIDEO)

Caption

Svi radovi na gradskom bazenu su završeni, trenutno se sredjuju kafići i postavlja mobilijar. Ekipa Boom93 je obišla Sportski centar kako bismo saznali kada će građani konačno moći da se osveže na bazenu.