Moj grad

Vesti koje su obeležile prethodnu nedelju

Foto: Boom 93

Foto: Boom 93

Ukoliko ste propustili neke od vesti o kojima je pisala redakcija Boom 93, u nastavku možete pogledati najčitanije prethodne nedelje.

Dragana Spasić Đurić: Arheologija se voli iz srca, nemojte se baviti njome, ako je nemate u grudima (FOTO+VIDEO)

Dragana Spasić Đurić radi kao muzejski savetnik u Narodnom muzeju dugi niz godina, a trenutno radi arheološka iskopavanja na lokalitetu „Mali grad – Todićeva crkva”, u okviru projekta Istraživanje srednjovekovnog Braničeva, gde smo je zatekli sa kolegama, iako je temperatura iznad 35 stepeni.

Foto: A. Stepanović/Boom93

Spasić Đurić o novim otkrićima na lokalitetu srednjovekovnog Braničeva: Radna pretpostavka je da se radi o sakralnom objektu (VIDEO)

Osim o njenom pozivu, sa Draganom Spasić Đurić razgovarali smo o novim otkrićima na lokalitetu “Mali grad – Todićeva crkva”, u okviru projekta “Istraživanje srednjovekovnog Braničeva”.

Uoči 61. Ljubičevskih konjičkih igara

Foto: S. Lisac

Sledećeg vikenda održaće se 61. Ljubičevske konjičke igre. Uoči ove manifestacije razgovarali smo sa višebojcima i direktorom Konjičkog društva "Knez Mihailo", Aleksandrom Milenkovićem. Ova manifesacija je u petak zvanično najavljena u Ergeli Ljubičevo.

Jedan pulmolog za ceo Braničevski okrug

FOTO: Boom93/A.Stepanović

U Opštoj bolnici u Požarevcu postoji samo jedan internista pulmolog, dr Dragiša Jevremović, koji tokom svog radnog vremena prima pacijente koji dolaze sa uputima iz celog Braničevskog okruga.

Sa dr Jevremovićem razgovarali smo o plućnim bolestima i tome da li kao jedini pulmolog u bolnici može da završi sav posao i preglede koji ga svakodnevno čekaju.

Prva presuda protiv železare zbog zagađenja

Foto: S.Lisac
Foto: S.Lisac

Smederevska železara kojom upravlja kineska kompanija HBIS proglašena je KRIVOM zbog kršenja Zakona o zaštiti vazduha i osuđena je na novčanu kaznu od 1.000.000 din.

Milosavljević u BIA: Razgovor se svodio na to da brinu da su ekološki aktivisti izmanipulisani da učestvuju u nasilnom prevratu

Caption

Ivan Milosavljević, ekološki aktivista i član Udruženja "Rendžeri istočne Srbije", u četvrtak je bio na razgovoru u Biji. Za Boom 93 navodi kako ni sam nije baš siguran šta je bio razlog zbog koga je pozvan na razgovor.

Svetski dan Zubić Vile: Šta deca misle o Zubić Vili? (VIDEO)

FOTO: A. Stepanović

Svetski dan Zubić Vile je prilika da se prisetimo čarobnog momenta koji nastaje kada deca ostave svoje mlečne zube ispod jastučića, u nadi da će ujutru pronaći novčić ili poklon koji im ostavlja Zubić Vila. Ove godine, redakcija Boom 93 odlučila je da uoči ovog posebnog dana intervjuše mališane iz Gradskog parka u Požarevcu kako bismo saznali šta misle o Zubić Vili i kakva su njihova iskustva.

Gluma nije bauk - otvaranje Dunav festa i razgovor sa Jakšom Prpićem (VIDEO)

U utorak, u malom gradu Smederevske tvrđave, premijerom filma ''Bauk", otvoren je sedmi po redu ''Dunav fest''. Pred brojnom okupljenom publikom ljubitelja filma, govorila su velika imena iz sveta filmske umetnosti, među kojima i glumac Vojin Ćetković, osnivač festivala Igor Stanković, ali i gradonačelnica Smedereva Jasna Vojinović. Tom prilikom naša ekipa je razgovarala sa mladim protagonistom filma ''Bauk'', Jakšom Prpićem. Podelio je svoje utiske o filmu, i objasnio šta je za njega bilo lako, a šta je predstavljalo najveći ''bauk''.