Moj grad

Vesti koje su obeležile prethodnu nedelju

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Ukoliko ste propustili neke od vesti o kojima je pisala redakcija Boom 93, u nastavku možete pogledati najčitanije prethodne nedelje.

Kako rade radnici na otvorenom: Šta kaže zakon, a kako se ponašaju firme?

FOTO: Youtube/Screenshot

U Požarevcu, ali i celoj Srbiji danima se beleže tropske temperature, koje u nekim mestima prelaze i 40 stepeni. Iz JKP "Komunalne službe" u Požarevcu navode, da kada su ovako visoke temperature, radnici koji rade na iznošenju smeća ranije krecu sa ovim poslom već od 5 časova ujutru.

Šahista iz Požarevca plasirao se na međunarodno finale Sportskih igara mladih

FOTO: Šahovski savez Braničevskog okruga

Šahista Nikola Rakić plasirao se na međunarodno finale Sportskih igara mladih, koje će se održati u Splitu krajem avgusta, saopštio je Šahovski savez Braničevskog okruga.

Požarevac na 41 stepen: Radnici na suncu nešto posle podneva

U Požarevcu je u 13 sati zabeležena temperatura od 41 stepena. Lekari savetuju izbegavanje sunčeve svetlosti tokom najtoplijeg dela dana, ali mnogi radnici na otvorenom nemaju tu mogućnost. Zbog prirode posla, oni su izloženi visokim temperaturama, što može imati ozbiljne posledice po njihovo zdravlje. U ovim situacijama, odgovornost je na poslodavcima da obezbede adekvatne mere zaštite za svoje zaposlene.

Koncert Željka Vasića na Trgu oslobođenja

FOTO_Boom93/ N.StojićevićU petak 19. jula na Trgu oslobođenja biće održan koncert Željka Vasića.

Kolovoz u lošem stanju, trotoari neravni - raspisana javna nabavka

Foto: Jovana Todić ĐurđevićJavno komunalno preduzeće »Parking servis« Požarevac raspisalo je javnu nabavku za rehabilitaciju kolovoza i trotoara Ulice 6. ličke divizije. Rok za podnošenje prijava je 22. avgust 2024. Procenjena vrednost nabavke je 96.752.181,67 dinara bez PDV-a.

Kupuje se još jedan kiosk za prodaju hrane

Grad Požarevac kupuje još jedan kiosk, montažni objekat za prodaju hrane na Trgu oslobođenja. Procenjena vrednost 674.000,00 dinara.

Berić: Izbegavati šetnju pasa po najvećim vrućinama

Danima se nalazimo u toplotnom talasu. U Požarevcu je temperatura juče u 13 časova dostigla 41 stepen. Iako toplotni talas slabi, i u narednim danima očekuju se temperature od 38 stepeni. Visoke temperature ne ugrožavaju samo zdravlje ljudi, već i životinja. O tome kako pravilno brinuti o kućnim ljubimcima u ovakvim vremenskim uslovima, kao i o tome koji su znaci toplotnog udara razgovarali smo sa dr vet. med. Nikolom Berićem.

Utvrđena parkirališta u gradu

Foto: Boom93/MMVNa sednici održanoj 4. juna Gradsko veće Grada požarevca donelo je Rešenje o utvrđivanju opštih, posebnih i blokovskih parkirališta.

Kako bolnica funkcioniše na visokim temperaturama

FOTO: Boom93/N.StojićevićPojedini mediji preneli su ispovesti porodilja tokom vrelog talasa koji je zahvatio Srbiju. Porodilje navode za N1 da žene padaju u nesvest, da su bebe „komirane“, a ventilatori u sobama „crkavaju“. Boom 93 kontaktirao je direktora bolnice, dr Draška Dačića kako bismo saznali kako Gradska bolnica funkcioniše na 40 stepeni.  

Savić: Povod protesta su neisupnjene obaveze države

Foto: Boom93/M. Veljković – Nedeljko Savić, predsednik Udruženja poljoprivrednika „Stig“Sedam udruženja poljoprivrednika za petak, 19. jul, najavilo je protest u nekoliko gradova Srbije. O protestu, koji će biti održan i u Požarevcu, razgovarali smo sa Nedeljkom Savićem, predsednikom Udruženja poljoprivrednika "Stig".

Nove analize vode na Topoljaru: Da li je voda i dalje bezbedna za kupanje?

FOTO:Boom93Zavod za javno zdravlje uradio je nove analize vode na plaži "Topoljar" u Kostolcu.

Havarija na potisnom cevovodu: Bez vode druga i treća visinska zona

Caption

Potisni cevovod u Jugovićevoj ulici koji snabdeva vodom drugu i treću visinsku zonu u gradu je pukao, rekao je za Boom93 direktor JKP "Vodovod i kanalizacija", Aleksandar Dimitrijević.

Rekordan broj kupača na noćnom kupanju (FOTO)

Caption

Sinoć je na Gradskom bazennu organizovano noćno kupanje kako bi se građani rashladili tokom toplih letnjih noći. Iz Sportskog centra ističu da su sva dosadašnja noćna kupanja bila posećena, ali da je sinoć dostignut rekordan broj posetilaca, preko 450.

Hoće li uskoro biti novog prskanja protiv komaraca?

Prema podacima koje je Boom93 dobio iz Gradske uprave Grada Požarevca tokom prethodne i ove nedelje izvršen je tretman suzbijanja komaraca.

Zbog otežanog vodosnabdevanja restrikcije vode tokom noći

Zbog povećane potrošnje vode i otežanog vodosnabdevanja visinskih zona JKP “Vodovod i kanalizacija” Požarevac preduzeće mere restrikcije vode u toku noći.

Deca iz dijaspore na letnjem kampu u Požarevcu

Danas je na gradskom bazenu otvoren petodnevni letnji kamp za decu iz dijaspore, koji vodi Nikola Rađen, nekadašnji vaterpolista.