Društvo

Vesti koje su obeležile proteklu nedelju

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Ukoliko ste propustili neke od najvažnijih informacija koje se tiču Grada Požarevca, možete da pogledate vesti koje su obeležile nedelju za nama.

Porast temperatura donosi povećanu potrošnju vode: Kakva je situacija sa vodosnabdevanjem?

Pred građanima je još jedan tropski dan, kao uvod u novi toplotni talas. Kako sa porastom temperatura u gradu, dolazi i povećana potrošnja vode, proveravali smo kakva je situacija sa vodosnabdevanjem u gradu.

Još jedan tropski dan: Nekoliko saveta lekara kako da lakše podnesete vrućinu
 Foto; S.Lisac

Od danas pa u narednih 10 dana uslovi za pojavu toplotnog talasa, na osnovu prognostičkog materijala, postoje na teritoriji Beograda, Mačvanskog, Podunavskog, Braničevskog i Pomoravskog okruga

Nestašica antibiotika: Kakva je situacija u apotekama u gradu?
 FOTO: Ilustracija/Pixabay

Poslednjih nedelja u apotekama u Srbiji primetna je nestašica palitreksa, antibiotika koji lekari najčešće prepisuju za brojne infekcije, preneo je danas FoNet pisanje Nove. Kontaktirali smo Apotekarsku ustanovu Požarevac i nekoliko privatnih apoteka kako bismo proverili kakvo je stanje sa ovim lekom u gradu.

Last minute ponude: Koje destinacije su najatraktivnije ove godine
 

Sa završetkom letnje sezone, last minute ponude postaju sve atraktivnije za putnike koji traže povoljne aranžmane za odmor. Zbog kratkog roka do putovanja, turističke agencije i hoteli nude popuste kako bi ispunili preostale kapacitete. Ovi popusti mogu biti značajni, često od 15% do 50% ili više u odnosu na redovne cene. Last minute ponude su popularne među putnicima koji su spremni da se prilagode i brzo donose odluke, i koji žele da iskoriste povoljne cene za svoje putovanje.

Ambrozija u crvenom: Na kojim lokacija se vrši uništavanje ovog alergena?
 Boom93/M.Veljković

Koncentracija polena ambrozije ovih dana u Požarevcu i okolini je uvećana i nastavlja da raste, upozoravaju iz Zavoda za javno zdravlje. Osobe alergične na polen ambrozije treba da se pridržavaju propisane terapije, jer ova biljka izaziva ozbiljne alergijske reakcije i otežano disanje.

Uspeh dolazi uz trud i posvećenost: Dragica Ljubisavljević i njen naučni put
 

Dragica Ljubisavljević, mlada i uspešna naučnica iz Požarevca koja sada živi i radi u Beogradu, u razgovoru za Boom 93 podelila je svoje iskustvo i postignuća. Ova diplomirana studentkinja Fakulteta organizacionih nauka (FON) i sadašnja asistentkinja na tom fakultetu, otkriva šta je sve prošla na svom putu od studenta do naučnika.

Crni dim i zagađena voda ugrožavaju zdravlje meštana
 

U selu Drmnu iz elektrane danima izlazi crni dim, a neki od sugrađana navode da garež pada na belu stolariju, pri čemu se jasno uočava količina zagađenja. Ovo ozbiljno može uticati na kvalitet vazduha koji meštani udišu.

Uginula lama u mini zoo vrtu
 

lama
Caption

 

U mini zoo vrtu u Ljubičevu u utorak, 13. avgusta iznenada je uginula lama. Sumnja se na srčani udar.

Milovanović: U višeboju svi imaju šanse i da pobede i da budu pobeđeni (VIDEO)
 

Krajem jula počele su pripreme višebojaca za predstojeće, 61. Ljubičevske konjičke igre. O treningu, kvalifikacijama i takmičenju razgovarali smo sa Radetom Milovanovićem, dugogodišnjim trenerom višebojaca.

Janković: Titula viteza je dodatna čast koja me odlikuje (VIDEO)
 

Dušan Janković na jubilarnim Ljubičevskim konjičkim igrama odbranio je titulu viteza Ljubičeva. Na ovogodišnjem višeboju takmičiće se za treću vezanu titulu, nakon koje bi u trajno vlasništvo dobio sablju, jedno od viteških znamenja koje dobijaju pobednici ovog takmičenja.