Društvo

Vesti koje ste možda propustili prethodne nedelje

Ovo su vesti koje su obeležile proteklu nedelju, a o kojima je pisala redakcija Boom 93.

Kako snovi i istorija postaju knjige - Stefan Vlku o svom prvom romanu

Mladi autor Stefan Vlku nedavno je objavio svoj prvi roman ,, Bogatir''. U razgpvpru za Boom 93 otkrio je kako je njegova ljubav prema pisanju nastala i podelio svoje misli o procesu pisanja, budućim planovima i izazovima sa kojima se suočava.

Požar kod Žagubice i dalje se širi: Još uvek nije lokalizovan
 

FOTO: Printscreen/ Rendžeri istočne Srbije: FB stranica

 

Požar u Nacionalnom parku Kučalj - Beljanica kod Žagubice i dalje se širi i nije lokalizovan, kako je za Boom 93 rekao Ivan Milosavljević, aktivista Udruženja ,,Rendžeri istočne Srbije''. Takođe, naša redakcija kontaktirala je i predsednika Opštine Žagubica Safeta Pavlovića i Policijsku upravu Požarevac, kako bismo dobili više informacija o ovom požaru.

Plazma u određenim pakovanjima neće biti dostupna na svim prodajnim mestima
 

Kompanija Bambi saopštila je da je za Plazmu nastupio zahtevan period zbog požara koji je krajem juna izbio u fabrici u Požarevcu.

Održana 10. Međunarodna smotra folklora (FOTO)
 

U subotu, 24. avgusta, u selu Drmno je održana 10. Međunarodna smotra folklora, koja je okupila ljubitelje narodnih igara i pesama iz različitih krajeva.

Šta misle građani o nestanku Plazme? (VIDEO)
 

Kompanija Bambi saopštila je da zbog nepredviđenih okolnosti Plazma neko vreme neće biti dostupna u određenim pakovanjima na svim prodajnim mestima. Budući da je Požarevac prepoznatljiv po Plazmi, upitali smo građane kako će to na njih uticati.

Ristić: Cilj je da u budućnosti kao Ergela “Ljubičevo” imamo više konja na trkalištu
 

Nezaobilazan deo Ljubičevskih konjičkih igara jeste Ergela “Ljubičevo”, jedna od najstarijih ergela u Srbiji. Uoči 61. LjKI razgovarali smo sa Jovicom Ristićem, v.d. direktorom Javnog preduzeća “Ljubičevo”.

Šta je sleep apnea i zašto je opasna? - razgovor sa dr Jevremovićem (VIDEO)
 

Sleep apnea, poremećaj disanja tokom sna, predstavlja ozbiljan zdravstveni problem koji može imati teške posledice po život. U razgovoru sa doktorom Dragišom Jevremovićem, internistom pulmologom Opšte bolnice Požarevac, saznali smo da ovaj poremećaj može dovesti do opasnih stanja, pa čak i smrtnog ishoda, ukoliko se ne prepozna i ne leči na vreme.

Mali voltižeri i njihov trener: Ljubav prema konjima od malih nogu (VIDEO)
 

Voltižovanje dece, odnosno gimnastika na konju, uz višeboj Ljubičevske konjičke igre čini jedinstvenom manifestacijom. Boom 93 prisustvovao je jednom njihovom treningu. Sa decom i njihovim trenerom Suzanom Janković razgovarali smo o njihovoj ljubavi prema konjima i ovoj disciplini.

„Gvardija“ uprkos kiši: Otpočeo koncertni program 61. Ljubičevskih konjičkih igara
 

Koncertom orskestra „Gvardija“ otpočeo je koncertni program u okviru 61. Ljubičevskih konjičkih igara.

Kako je „Voće i povrće Maja“ postalo simbol uspeha i profesionalnosti? (VIDEO)
 

Mirjana Popović, vlasnica Trgovinske radnje „Voće i povrće Maja“, primer je uspešne žene u preduzetništvu. Sa više od trideset godina iskustva u trgovini voća i povrća, Popović je izgradila posao od nule i danas je prepoznatljiv lider u svojoj oblasti.

Šta misle građani o Ljubičevskim konjičkim igrama (VIDEO)
 

U petak, 30. avgusta, svečano će biti otvorene 61. Ljubičevske konjičke igre. Uoči LjKI razgovarali smo sa građanima o tome da li prate ovu manifestaciju i šta misle o njoj.

Regionalna izložba konja svih rasa: Nagrade kao podstrek za odgoj konja

Na Hipodromu je danas, 30. avgusta, u 12 časova počela Regionalna izložba konja svih rasa, kojom je otvoren program 61. Ljubičevskih konjičkih igara.

Svečanim defileom otvorene 61. Ljubičevske konjičke igre: Titula počasnog viteza zlatnim olimpijcima (FOTO+VIDEO)
 

Svečanim defileom u Požarevcu su otvorene 61. Ljubičevske konjičke igre.

Kako će suša uticati na cene: Šta kažu prodavci na pijacama u gradu? (VIDEO)
 

Ekipa Boom 93 posetila je pijace u Požarevcu kako bi istražila uticaj suše na tržište voća i povrća.

Nakon defilea održani koncerti Filip Žmahera i Miroslava Ilića
 

Sinoć, 30. septembra, na Trgu oslobođenja održana su dva koncerta.

Nizak odziv na javno-zdravstvenu akciju: Problemi visokog krvnog pritiska kod mlađe populacije

Povodom Ljubičevskih konjičkih igara, Apotekarska ustanova Požarevac organizuje javno-zdravstvenu akciju preventivnog merenja krvog pritiska i visokostručnog savetovanja o značaju brige o sopstvenom zdravlju.

Na Čačalici otvoreno treće kolo planinarske orijentacije Srbije
 

Danas, 31. avgusta, na Čačalici je otvoreno treće kolo Državnog prvenstva u planinarskoj orijentaciji, u organizaciji Planinarskog kluba "Vukan" iz Požarevca.

Završene trke prvog dana 61. LjKI: Među pobednicima grlo Ergele "Ljubičevo"
 

Na Hipodromu se održavaju 61. Ljubičevske konjičke igre. Dan je počeo preponskom utakmicom, nakon čega će uslediti četiri kasačke i dve galopske trke, a zatim i tačka voltižovanja dece i polufinale višeboja. Na našem blogu možete pratiti sva dešavanja.

Polufinale višeboja: Najbolji Nenad Anđelić; Milenković ponovo sa Nevalom
 

Održano je polufinale Ljubičevskog konjičkog višeboja.