Moj grad

Vesti koje su obeležile prethodnu nedelju

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Ukoliko ste propustili neke od vesti o kojima je pisala redakcija Boom 93, u nastavku možete pogledati najčitanije prethodne nedelje.

Nastradao motociklista u Ulici Čede Vasovića

FOTO: Boom93

Na uglu ulica Čede Vasovića i Zelengorske došlo je do saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom, potvrđeno je za Boom 93 iz Policijske uprave Požarevac.

Zdravko Šotra: Lepo je što se Požarevac seća Slobodana Stojanovića (VIDEO)

FOTO:Boom93

U Galeriji Narodnog muzeja u Požarevcu danas je predstavljena monografija “Mojih 500 glumaca” Zdravka Šotre. Pred sam događaj Zdravko Šotra je za Boom 93 podelio svoja sećanja na Slobodana Stojanovića i Milivoja Živanovića, a izneo je i šta je ono što je njemu bilo najvažnije u radu sa glumcima.

Opšti protest poljoprivrednika i u našem okrugu

Foto: Boom93/Sanja Lisac
Foto: Boom93/Sanja Lisac

Pet udruženja poljoprivrednika najavilo jeopšti protest širom Srbije 1. novembra, nezadovoljni činjenicom da Vlada, kako tvrde, ne poštuje dogovorene sporazume i ne demantuje glasine o mogućem smanjenju subvencija.

Krivična prijava protiv učesnika u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je nastradao motociklista

FOTO: Boom93

Protiv muškarca koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je nastradao motociklista podneta je krivična prijava, saznaje Boom93 iz Policijske uprave u Požarevcu.

Muškarac preminuo u Šumadijskoj ulici

FOTO: Boom93/R. Momirović
FOTO: Boom93/R. Momirović

Iz Policijske uprave je za Boom93 potvrđeno da je muškarac preminuo u Šumadijskoj ulici.

Milica Živković: Obrazovanje pruža ženama priliku da prevaziđu izazove i ostvare svoje ciljeve

FOTO: Privatna arhiva

Obrazovanje je jedan od ključnih faktora koji omogućava ženama da steknu samostalnost i preuzmu aktivnu ulogu u društvu. Kroz formalno obrazovanje, žene ne samo da stiču neophodne veštine i znanja, već razvijaju i kritičko mišljenje, samopouzdanje i sposobnost donošenja odluka, što ih osnažuje da budu nezavisne i uspešne, kako na profesionalnom, tako i na ličnom planu. O značaju obrazovanja za osnaživanje žena, kao i o ličnim iskustvima tokom studija i rada, razgovarali smo sa Milicom Živković, master profesorkom jezika i književnosti, koja je svoje obrazovanje stekla na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Gusari, lovci, policajci, veštice, princeze, superheroji u gradskom parku (FOTO+VIDEO

FOTO: Boom93/S.Lisac

U gradskom parku, najstarije vrtićke grupe ponosno su predstavile svoje kreativne maske, obeležavajući Dečiju nedelju.

Počela prodaja aranžmana za Dan primirja: Popularne destinacije i cene

putvanje/ kofer / ilustracija/ Pixabay
FOTO: putvanje/ kofer / ilustracija/ Pixabay

Dan primirja u Prvom svetskom ratu, koji se širom Evrope, pa tako i u Srbiji, obeležava 11. novembra, ove godine pada u ponedeljak, što mnogi građani planiraju da iskoriste za produženi vikend. Zbog toga će i đaci u Srbiji imati jesenji raspust, te neće ići u školu 11. i 12. novembra. Povodom ovog praznika, turističke agencije su već pripremile razne ponude kako bi građani mogli da iskoriste slobodne dane za putovanja. Boom 93 je kontaktirao nekoliko agencija u Požarevcu kako bismo saznali koje su ponude, kako teče prodaja aranžmana i kakve su cene u odnosu na prošlu godinu.

Toplifikacija: 15. oktobra početak grejne sezone u skladu sa vremenskim prilikama

Foto: Envato elementsS obzirom na predstojeći početak grejne sezone, JP "Toplifikacija" Požarevac u saradnji sa TE-KO Kostolac sprovodi sveobuhvatne aktivnosti na pripremi toplifikacionog sistema. Do 10. oktobra 2024. godine, vrelovod Kostolac-Požarevac je u potpunosti zapunjen, uključujući primarne mreže u Požarevcu i okolnim seoskim naseljima.

Humanitarni bazar: Građani za stanare sakupili 80 hiljada dinara - Nova akcija u subotu

U četvrtak, 9. oktobra, na buvljaku na Lučičkom putu održan je humanitarni bazar za podršku stanarima Braničevske 22. Građani su imali priliku da kupe razne donirane predmete, uključujući garderobu, obuću i dečije igračke. Ova akcija privukla je pažnju lokalne zajednice, a rezultat je bio impresivnih 80.100,00 dinara prikupljenih za pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Ulica u Busijama dobija novi trotoar i izgradnju biciklističke staze

Foto: Jovana Todić Đurđević
Foto: Jovana Todić Đurđević

Javno komunalno preduzeće "Parking servis" dodelilo je ugovor za rehabilitaciju kolovoza i trotoara u Ulici 6. lička divizija. Ugovor je dodeljen grupi ponuđača koju čine firme “Geo Line” iz Petrovca na Mlavi, “Grad put” iz Loznice, “Izgradnja puteva” iz Požarevca i “San put” iz Šapina. Vrednost ugovora iznosi 106,2 miliona dinara sa porezima.

Nakon grejanja, poskupljuju voda i smeće

Boom93/N.StojićevićNakon novog cenovnika Javnog preduzeća "Toplifikacija", koji je usvojen na prethodnoj skupštini, sugrađane uskoro očekuju nove cene vode i iznošenja smeća.

Seksualno nasilje i dečji brakovi - samo neki od problema devojčica

FOTO:Bpom93

Međunarodni dan devojčica, koji se obeležava 11. oktobra, predstavlja priliku da se skrene pažnja na brojne probleme s kojima se devojčice širom sveta suočavaju. Samo neki od problema jesu dečiji brakovi, kao i seksualno nasilje.

Vozač kamiona spasio majku i dete iz prevrnutog automobila

Žena sa detetom je jutros sletela automobilom u kanal pun vode kod Požarevca.