Društvo

Vesti koje su obeležile prethodnu nedelju

Ukoliko ste propustili neke od vesti o kojima je pisala redakcija Boom 93, u nastavku možete pogledati najčitanije prethodne nedelje.

ATV: Osumnjičeni za ubistvo male Danke udarili je automobilom, pa telo bacili na deponiju

Tragična vest koja je obeležila nedelju jeste da je potraga za nestalom Dankom Ilić (2) nesrećno završena. Dve osobe uhapšene su 4. aprila zbog sumnje da su automobilom usmrtili devojčicu, a potom njeno telo bacili na divlju deponiju uz ”Starobanjski put” kod Bora. Telo su potom premestili i za njim se još uvek traga. Danas su uhapšene još dve osobe zbog sumnje da su osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog Polja. 

Boom93/Marko Veljković/Ilustracija
Boom93/Marko Veljković/Ilustracija

28. Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović"

U ponedeljak, 1. aprila, počele su 28. Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović". Završavaju se večeras, 6. aprila, kada će biti proglašen pobednik.

U takmičarskom delu festivala publika je gledala sledeće predstave:

Foto: S. Lisac/Boom93

Svake večeri razgovarali smo sa glumcima koji su po oceni žirija proglašeni glumcima večeri i koji ulaze u konkurenciju za glavnu nagradu festivala. To su:

Intervju sa Nelom Mihailović možete pročitati uskoro na našem portalu.

"Ćelava pevačica"
Foto: S. Lisac/Boom93

Letnje temperature za vikend: Šta možete obići?

Za vikend i u prvoj polovini naredne sedmice pretežno sunčano, sa temperaturom do 30 stepeni. Letnje vreme idealna je prilika za posetu prirodnih i kulturnih lepota koje se nazale u našem okrugu. U tekstu izdvajamo turističke destinacije koje možete posetiti ovog, ali i svih narednih vikenda.

Foto: Boom93/M. Veljković
Foto: Boom93/M. Veljković

Koliko će vas koštati hotel za gume?

Nakon promene guma na svojim vozilima, vozači se suočavaju sa problemom njihovog čuvanja. U Požarevcu, kao i u ostatku Srbije, postoji nekoliko opcija za skladištenje guma koje donose dodatne troškove vlasnicima vozila. Boom 93 kontaktirao je par auto servisa u gradu i pitao kako se kreću cene za čuvanje zimskih guma.

FOTO: Boom93/A.Stepanović
FOTO: Boom93/A.Stepanović

Počinje prijava autorskih bendova za 42. Majsku gitarijadu

Prijava za učešće na 42. Majskoj gitarijadi putem konkursa je počela, a autorski bendovi mogu da se prijave do 20. aprila.

FOTO: S.Lisac

Počela sezona polena: Šta od alergena smeta građanima?

Alergijske reakcije na polen ove godine poranile su dve, tri nedelje, usled visokih temperatura, a simptomi koji su razlog javljanja lekarima su curenje iz nosa, alergijski rinitis, kašljucanje i kašalj, peckanje u očima, grlu, ali i drugi.

Foto/ T.S.  polen šuma
Foto/ T.S.  polen šuma 

Sugrađanin preminuo nakon zadobijanja teških telesnih povreda

Profesor istorije u Politehničkoj školi Miloš Branković (1975) preminuo je 3. aprila.

FOTO: Boom93/R. Momirović
Caption

 

Nestorović: Uvođenjem Akademije izašli smo u susret privredi i studentima (VIDEO)

Dan studenata danas se obeležava u znak sećanja na studenta Žarka Marinovića koji je stradao tokom studentskih demonstracija. Povodom ovog dana razgovarali smo sa prof. dr Goranom Nestorovićem i dva studenta Akademije tehničkih strukovnih studija u Požarevacu o studiranju u ovom gradu.

FOTO: A. Stepanović

Da li će građanima biti smanjeni računi za grejanje?

Boom93 je kontaktirao Javno preduzeće „Toplifikacija“ Požarevac  kako bismo dobili informaciju na koji način će građanima koji su priključeni na sistem centralnog grejanja računi za mart biti obračunati zbog prekida u isporuci toplotne energije.

Toplifikacija zastave
Caption

Najveća subvencija odobrena za ugradnju solarnih panela

Tokom 2023. godine pravo na subvencije za sufinansiranje mera energetske sanacije ostvarilo je 83 korisnika, koji su nedavno potpisali ugovore sa gradom. Kako je iz Odeljenja za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj rečeno za Boom93 najviše prijava i odobrenih subvencija meru zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog
omotača.

Ilustracija/pixabay
FOTO: Ilustracija/pixabay

Naredne školske godine najboljim učenicima putovanje kao nagrada (FOTO)

Tim Osnovne škole “Sveti Sava” početkom marta posetio je školu “College Aime Cesaire” u gradu Basse-Point u francuskom departmanu Martiniku. Najbitnija dogovor koji je na ovoj mobilnosti postignut je međusobna poseta učenika obe škole u toku naredne školske godine.

FOTO: P.Pantić

Počela sezona svežeg voća i povrća: Šta se najviše kupuje? (VIDEO)

Pijaca je mesto gde se ljudi tradicionalno okupljaju i gde pronalaze nešto iz domaće proizvodnje. Boom 93 redakcija obišla je pijace u Požarevcu i pitala prodavce kako su zadovoljni prodajem i šta se trenutno najviše kupuje.

FOTO: A. Stepanović

Proslava dečijeg rođendana postala je veliki izdatak za kućni budžet.

Proslava dečijeg rođendana postala je veliki izdatak za kućni budžet. Istraživali smo koliko je novca potrebno odvojiti da bi se organizovala jedna rođendanska zabava.

FOTO: Pexels

Vreme je za zamenu guma: Koliko će vas to koštati?

Sezonska obaveza korišćenja zimskih pneumatika prestala je 1. aprila, pa su oni kojima su letnje gume dotrajale bili u dilemi šta da rade, da li da kupe nove po višim cenama, ili da se odluče za polovne. Kontaktirali smo par servisa u Požarevcu i pitali koje su im cene.

FOTO: Boom93/A.Stepanović
FOTO: Boom93/A.Stepanović