Moj grad

Sve o LjKI na Boom 93

Foto: J.Milenković/Boom93

Foto: J.Milenković/Boom93

Na portalu Boom 93 možete pronaći informacije o 61. Ljubičevskim konjičkim igrama.

Ljubičevski konjički višeboj ovu manifestaciju čini jedinstvenom. Pripreme višebojaca počele su krajem jula. O treningu i takmičenju razgovarali smo sa Radetom Milovanovićem, njihovim dugogodišnjim trenerom.

Na jubilarnim, 60. Ljubičevskim konjičkim igrama, titulu viteza poneo je Dušan Janković. Na ovogodišnjem višeboju takmičiće se za treću vezanu titulu, nakon koje bi u trajno vlasništvo dobio sablju, jedno od viteških znamenja koje dobijaju pobednici ovog takmičenja. Sa Dušanom Jankovićem razgovarali smo o titulama i ovogodišnjem takmičenju. 

Najmlađi višebojac koji je učestvovao u kvalifikacijama za polufinale bio je sedamnaestogodišnji Dimitrije Brezjanović. Ove godine nije uspeo da se izbori za plasman u polufinale. Sa Dimitrijem smo razgovarali o njegovim počecima u konjičkom sportu

Razgovarali smo i sa višebojcima koji su u ovom takmičenju osvojili najviše titula, Markom Milenkovićem i Sinišom Stokićem.

Caption

Osim višeboja, specifičnost LjKI jeste i voltižovanje dece. Boom 93 prisustvovao je jednom njihovom treningu. Sa decom i njihovim trenerom Suzanom Janković razgovarali smo o njihovoj ljubavi prema konjima i ovoj disciplini.

Caption

Jedan od organizatora LjKI jeste Konjičko društvo "Knez Mihailo" Požarevac. Sa Aleksadrom Milenkovićem, direktorom Društva, razgovarali smo o tome šta je potrebno kako bi neko postao višebojac, kao i o ovogodišnjem programu i uslovima na Hipodromu.

Nezaobilazan deo Ljubičevskih konjičkih igara jeste Ergela “Ljubičevo”, jedna od najstarijih ergela u Srbiji. Uoči 61. LjKI razgovarali smo sa Jovicom Ristićem, v.d. direktorom Javnog preduzeća “Ljubičevo”.

Program ovogodišnjih igara zvanično je predstavljen u "Ergeli Ljubičevo". 

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Jedan od pratećih programa bilo je otvaranje izložbe „Sve boje vorhola“, na kojoj je izloženo 40 radova američkog umetnika Endija Vorhola.

Sinoć, 28. avgusta, koncertom orkestra "Gvardija" otpočeo je koncertni program 61. LjKI. 

Koncertni program nastavlja se večeras u 21 čas, kada će nastupiti rok bend Magic love. Zatim će od 22 časa uslediti nastup Peđe Jovanovića. 

Redakcija Boom 93 pratiće program i narednih dana. Sve o svečanom otvaranju i programu na Hipodromu moći ćete da pronađete na našem portalu.