Moj grad

Vesti koje su obeležile proteklu sedmicu

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Redakcija Boom 93 predstavlja vam vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

Smanjen prinos kupusa zbog suše: Kakva je situacija na pijaci u gradu? (VIDEO)

Cena kupusa na pijacama u Srbiji dostigla je 120 dinara. Obišli smo Pijacu „Krug“ i pitali prodavce kako se kreću cene, kakav je kvalitet ovogodišnjeg prinosa i kako su zadovoljni prodajom.

Da li će prosvetari u gradu upisivati ocene „odličan 5“ svakom učeniku?

Foto: Boom93 / T.Spasojević

Vlada i Narodna skupština nisu ispunili zahteve belog štrajka do 13. oktobra, članovi Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) započinju danas njegovu drugu fazu upisivanjem ocene „odličan 5“ svakom učeniku, saopštio je taj sindikat.

Milica Petrović - Kako je rok kamp inspirisao mladu bubnjarku

Milica Petrović iz Požarevca ima 14 godina i nedavno je učestvovala u sedmoj generaciji Rok kampa za devojčice koji je održan na Rudniku. To je jedinstvenom program koji okuplja mlade talente iz cele Srbije. Ovaj kamp, posvećen muzici, pruža priliku devojčicama da istraže različite instrumente, razviju svoje veštine i stvore nova prijateljstva.

Uplaćeno više od pola miliona dinara za stanare Braničevske - Sledi još jedan humanitarni bazar

Humanitarne akcije koje su organizovali Požarevljani za stanare Braničevske pokazale su solidarnost i podršku zajednice. Od prethodne akcije prikupljeno je nešto više od 50 hiljada dinara, dok je ukupno na račun uplaćeno 541.950,00 dinara.

Nova donacija Opštoj bolnici: CTG aparati za ginekologiju

Opšta bolnica u Požarevcu dobila je donaciju u vidu četiri ctg aparata koji su namenjeni za odeljenje ginekologije.

Budžet Grada veći od 5 milijardi: Šta dobijaju uče

Foto: Boom93/M. Veljković

Većina opština u okrugu iz svojih budžeta izdvaja određena sredstva za besplatne udžbenike učenicima u pojedinim razredima, dok za sada Grad Požarevac nema ovakvih izdvajanja u svom budžetu za učenike na svojoj teritoriji.

Počela grejna sezona

Foto: Envato elements

Grejna sezona u Požarevcu počela je danas, a trajaće do 15. aprila 2025, odnosno ili duže ukoliko temperatura bude ispod 12 stepeni.

Arunović za Boom 93: Put do olimpijskog zlata mogla bih da uporedim sa rolerkosterom (VIDEO)

Titula počasnog viteza 61. Ljubičevskih konjičkih igara dodeljena je danas Zorani Arunović na svečanoj akademiji povodom obelažavanja Dana oslobođenja Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu. Sa Zoranom smo razgovarali o tome šta za nju predstavlja ovo priznanje, kao i o tome kako je izgledao njen put do olimpijskog zlata.

Simulacija spasavanja povređenih u saobraćajnoj nesreći kao važna lekcija za mlade (VIDEO)

U dvorištu Politehničke škole održana je pokazna vežba spasavanja povređenih u saobraćajnoj nesreći. Vežbu su izveli Vatrogasno-spasilačka jedinica Požarevac, Dobrovoljno vatrogasno društvo Požarevac, Hitna pomoć i Crveni krst Požarevac.

Nema više objekta Jagodinske pivare u Požarevcu (FOTO)

Srušen je objekat Jagodinske pivare u Njegoševoj ulici. To je bio jedan od ukupno 40 objekata, odnosno skladišta ove firme koja je bila u stečaju. Na mestu ovog lokala izgradiće se zgrada, saznaje Boom 93.

Zapošljavanje jedan od najvećih problema slepih osoba

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Međunarodni dan Belog štapa obeležava se od 1964. godine, a danas je obeležen i u Međuopštinskoj organizaciji slepih i slabovidih u Požarevcu.

Pobednici Ulične trke Mejra Mehmedović i Aldin Ćatović

Centralnim gradskim ulicama održane su 60. ulične trke „Grand prix Požarevac 2024“. Na trkama takmičari su bili podeljeni u 24 kategorije, od predškolskoh uzrasta do seniorske konkurencije. U svakoj trci prva tri takmičara dobila su medalje i diplome, dok je prvih pet takmičara u svakoj trci dobilo diplome.

Antitela, Saiga i Herc na snimanju u klubu KB (FOTO+VIDEO)

“Imamo sreću da u Požarevcu imamo nove mlade bendove koji su kreativni i autorski, što je jako bitno. Ne kopiraju druge, nego baš imaju jedinstveni izraz”, kaže tonac i producent Zoran Vasić sa snimanja koje se odvijalo u popularnom klubu KB, poznatom po svojoj podršci domaćim muzičarima.

Braničevski okrug peti po procentu vukovaca: Šta pokazuju rezultati na završnim ispitima?

ilustracija/pixabay

Godinama unazad svaki osmi ili svaki sedmi svršeni osnovac u Srbiji nosilac je diplome „Vuk Karadžić“. U prethodne dve školske godine Braničevski okrug peti je okrug u Srbiji po procentu vukovaca.

Koji automobili se voze u našem gradu? (FOTO)

U našem gradu možete primetiti raznovrsne modele automobila, od kojih neke jednostavno ne možete da ne primetite.


Plesni klub Royal osvojio zlato na Svetskom takmičenju u Skoplju (FOTO)

Plesni klub Royal iz Požarevca postigao je veliki uspeh-osvajio je zlato na Svetskom takmičenju u hip hopu i popingu, održanom u Skoplju. Devojčice iz ovog kluba takmičile su se u kategoriji disco dance. Od 9. do 15. oktobra u Skoplju takmičilo se skoro 5.000 plesača iz 35 zemalja.


Kako Vesna Minić savladava izazove svakodnevnog života? (VIDEO)

Slepe i slabovide osobe osim zdravstvenog problema koji imaju, svakodnevno se suočavaju sa brojnim preprekama prilikom kretanja kroz grad, a jedan od najvećih problema koji ističu jeste nemogućnost zaposlenja kako bi postali samostalni i nezavisni od drugih. O tome kako je došla do zaposlenja, ali i koliko slepim osobama znači druženje i zajedničke aktivnosti razgovarali smo sa Vesnom Minić, članicom Saveza slepih i slabovidih u Požarevcu, koja je zaposlena na centrali u Opštoj bolnici u Požarevcu.

Program Erasmus+: Prilika da učenici putuju, ali i nauče mnogo toga

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Sveti Sava" danas u centru grada sugrađane upoznaju sa svojom školom, kao i putovanjima putem Erasmus+ programa na koja su učenici do sada išli, ali i sa onima koja ih tek očekuju.

Sportski centar u Požarevcu dobija solarnu elektranu

Boom93/N.Stojićević

Sportski centar Požarevac izabran je na konkursu "Zajedno za zelenu energiju“ i učestvovaće u projektu solarnih elektrana.